Audi RS6 Avant тества преди чакания дебют

RS6

Audi RS6 Avant 2020 се показа отново на предварителни тестове, този път на легендарната писта Nürburgring Nordschleife.

Audi успя да скрие изцяло новото RS6 Avant досега, въпреки че през миналата година видяхме тестово муле в дивата природа. Тестовият автомобил имаше камуфлаж по ключови елементи, което предполага поставянето на готови елементи по купето.

Но последните шпионски снимки показват, че това не е точно така. Както можете да видите, RS6 Avant ще включва напълно различни фарове от моделите A6 и S6. LED фаровете изглеждат по-остри и по-ръбати, което придава на автомобила по-заплашителен вид.

Снимките също потвърждават, че предната броня, която видяхме миналата година си остава непроменена. За съжаление фолиото по целия автомобил скрива всички отличителни белези в дизайна на RS6 Avant.

Все пак знаем, че ще видим по-широки калници, агресивни брони и странични прагове. Огромните овални изпускателни тръби и черните алуминиеви джанти, както и черните рамки около страничните прозорци допринасят за спортния и зловещ вид на напомпаното комби.

RS6

Другите визуални улики, които намекват за сериозното представяне на RS6 Avant, са огромните спирачки и по-ниското окачване. Говорейки за производителността, комбито ще сподели двигателя и трансмисията с предстоящото RS7 Sportback. По-конкретно, говорим за изцяло нов 4.0-литров twin-turbo V8 с около 650 конски сили.

Това е сериозно увеличение спрямо сегашното RS6 с 552 к.с. и дори RS6 Performance с 597 к.с. Очаквайте още по-добро време за ускорение и по-висока максимална скорост. Същият двигател може да намери своя път и по-късно в Bentley Continental GT.

Също така, има слухове, че Audi Sport може да предложи хибридна версия на RS6 Avant и RS7 Sportback, използвайки задвижването в Porsche Panamera Turbo S E-hybrid.

Носят се слухове, че Audi може да предложи RS6 и като седан. Последният път, когато това се случи, беше с поколението C6 с V10 агрегат между 2008 и 2010 година.

Ще разберем дали всичко това ще стане реалност тази година, когато се очаква RS6 Avant да дебютира на автомобилното изложение във Франкфурт. Очаквайте продажбите да започнат в края на 2019 г. или началото на 2020 г.