Audi RS4 Avant от ABT

RS4 Avant

Заводски, Audi RS4 Avant е по-малко слаб от един от основните си конкуренти – Mercedes-AMG C63 S, но това не е проблем в наши дни.

Модулът за управление на двигателя на ABT Sportsline, създаден за 2,9-литровия twin-turbo, който е споделен с RS5 Coupe, увеличава мощността с 60 коня от 444к.с. и 600 Nm въртящ момент до 503 к.с. и  680 Nm.

Може би това звучи като скромен ъпгрейд, но поне сега Audi RS4 Avant може да се бори с Mercedes-AMG C63 S Estate по отношение на мощността. Последният използва по-голям 4.0-литров V8 twin-turbo, който „впряга“ 503 к.с. и 700 Nm, така че двете са почти изравнени.

В права линия Mercedes трябва да достигне до 100 км/ч. за идентично време с това на RS4, така че с подобренията на ABT, супер вагона от Инголщат трябва да бъде по-бърз.

Тунерът предлага и други подобрения за мощното премиум комби, като например ново окачване и спортни стабилизатори за двете оси. Казано е, че те“елиминират страничното люлеене по време на бърз завой“, и работят ръка за ръка с нови 20-инчови колела, които могат да бъдат боядисани в мистично черно, лъскаво черно или матово черно.

Освен представянето на техния най-нов проект, ABT Sportsline обяви своето присъствие на автомобилното изложение в Женева през 2018 г. в началото на март. Според изпълнителния директор на компанията Ханс-Юрген Абтвит, те имат „малка изненада“ за шоуто, когато може (или пък не) да бъде разкрит RS5-R, версия с 523 к.с. на RS5 Coupe.