ABT пристига в Женева с Audi RS5-R и 530 к.с.

RS5

ABT обяви своето присъствие на автомобилното изложение в Женева през 2018 г. с модифицирано Audi RS5 Coupe, което е ограничено само до 50 броя.

Премиум компактният автомобил разполага с  2.9-литров V6 двигател с две турбини и получава няколко подобрения, които му позволяват да произвежда 523 к.с. и 690 Nm.

Това е с 79 к.с. и 90 Nm въртящ момент повече от заводския модел, достатъчно ускорение от 0 до 100км/ч. за 3.6 секунди, което е подобрение от 0.3сек.

Новият ABT RS5-R също така разполага с подобрено окачване със спортни стабилизатори и пружини с регулируема височина, като тунерът твърди, че в процес на разработка е специално окачване в сътрудничество с KW.

Моделът се отличава със специална зелена боя, релефна решетка, предна престилка, добавки на страничните прагове, отвори на калниците, спойлер на багажника и заден дифузьор с вградени квадратни изпускателни тръби. 21-инчовите джанти заменят стандартните 19-инчови колела и са обвити в гуми 275/25.

ABT не пуска никакви изображения на интериора, но заявява, че кожените седалки с логото RS5-R, ABT лост за смяна на предавките от въглеродни влакна, значка „1 от 50“ и други екстри, ще допълнят пакета.

Както бе споменато по-горе, ABT RS5-R ще бъде показано на обществеността в Женева. Изложението стартира на 6 март за международните медии и два дни по-късно за публиката.