Наред с Mercedes-AMG C63, Audi RS4 Avant е едно от най-вълнуващите комбита, които могат да се купят в момента.

RS4 Avant е построен на страхотна платформа и се възползва от редица технически и визуални подобрения в сравнение с обикновените модели. Мощният двигател под капака сега е още по-мощен.

2.9-литровият twin-turbo агрегат, споделен с RS5, генерира 450 к.с. и въртящ момент от 600 Nm. Audi RS4 Avant ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,1 секунди и достига максимална скорост от 250 км/ч. или 280 км/ч., когато е оборудван с опционалния RS Dynamic Package.

Това го прави истински бърз автомобил, който може да заведе цялото семейство на море и да достави широка усмивка на шофьора при отпускане на крака на газта.

С цялата си мощ, Audi RS4 Avant няма как да не се пробва на пистата. В това видео мощното комби беше тествано на Nurburgring от SportAuto, като успя да завърши обиколката за 7 минути и 58,52 секунди.

Времето не е силно зашеметяващо, но видеото си струва да се види. То разкрива уникални кадри, показващи борбата на комбито със завоите.

Преди да пуснете е видеото, ще ви напомним, че време от 7: 58,52 сек. е по-бързо от това на Corvette C6, Porsche 996 Carrera S, Lamborghini Diablo GT и Audi R8 4.2 FSI.