Audi RS2 Avant в уникален цвят радва още повече окото

RS2 Avant

Ако харесвате бързи комбита, тогава вероятно знаете колко важно е Audi RS2 Avant при създаването на този вид автомобили. Той е бил в производство само една година, но въпреки това служи като предшественик на популярния RS4, който се появява в края на 90-те.

Този конкретен RS2 Avant наскоро бе представен на Форума на Audi в Некарсулм. Изключителната тропическа зелена боя го отличава толкова много, защото това е единственият RS в такъв цвят.

Вътре можем да видим спортен волан с три спици с означение RS2, кожени седалки, дървени елементи, 6-степенна ръчна скоростна кутия и скоростомер, който стига чак до 300 км/ч. – въпреки че колата е била ограничена по електронен път до 262 км/ч.

Говорейки за производителност, мощността идва от 2,2-литровия 5-цилиндров агрегат, който произвежда 315 к.с. при 6500 об/мин и 410 Nm въртящ момент при 3000 об/мин. Построен в същия завод, в който Porsche произвежда емблематичното 959, RS2 Avant също се възползва от наличието на по-голям турбокомпресор, по-ефективна всмукателна система, подобрен ауспух и други.

Въпреки, че тежи малко над 1600 кг, RS2 е способен да ускори от 0 до 100 км/ч. само за 4,8 секунди, което е огромно постижение за 1995 г.. Цяло десетилетие бе необходимо, за да постигне B7 RS4 подобен резултат, но с 414 к.с. под капака.

Други компоненти, заслужаващи отбелязване, са спирачките и окачването, проектирани от Porsche, и спирачните апарати Brembo, а страничните огледала всъщност са идентични с тези, използвани при 964 Turbo.