Audi RS Q8 2020 ни напомня на Urus

RS Q8

Audi ще разкрие мощния RS Q8 по-късно тази година. Това видео ни представя конкурента на Lamborghini Urus, който се очертава да бъде вторият брутален SUV от Volkswagen Group.

Въпросният прототип на RS Q8 наскоро бе заснет на и около Nurburgring. Автомобилът все още е скрит под камуфлаж, покриващ голяма част от предната и задната брони, както и от двете му страни.

Въпреки опитите на Audi да скрие някои от промените в дизайна на джипа, знаем, че той ще включва масивни брони, по-големи въздухозаборници и овални накрайници. Audi също така ще намали височината спрямо Q8.

Може да имаме сравнително добра представа за това как ще изглежда RS Q8, но малко се знае за задвижващия механизъм на SUV-а.

Най-логичният двигател от VW Group ще бъде 4.0-литровият twin-turbo V8, използван в автомобили като Audi RS6 и, разбира се, Lamborghini Urus. В Urus, този двигател произвежда 641 к.с. и 850 Nm въртящ момент, така че ще бъдем шокирани, ако Audi извади повече мощ от него.

Любопитно е, че има съобщения, че RS Q8 може да включва същия хибриден механизъм като в Panamera Turbo S E-Hybrid с 671 к.с. Съобщава се, че предстоящата хибридна версия на Urus също може да използва същия силов агрегат.