Audi RS Q3 върти обиколки преди дебюта си

RS Q3

Ако идеята ви за малък SUV е нещо изключително мощно, тогава предстоящото Audi RS Q3 определено трябва да е в полезрението ви със своите 400 кс.

Този прототип, забелязан на Nurburgring Nordschleife, носи всички отличителни белези на предполагаем прототип на RS Q3. Първо, нека започнем с очевидното.

Този специален прототип се отличава с типичните RS овални изпускателни тръби, голям спойлер на покрива и доста добре прикрит заден дифузьор.

Отстрани виждаме, че са добавени раздути калници, заедно със странични прагове, по-големи спирачки и по-големи джанти, със специфичен дизайн.

И накрая, отпред RS Q3 се отличава с големи отвори за въздух, както и с производствената решетка на марката – дизайн, който ще присъства във всички нови Audi RS модели.

Въпреки че не виждаме интериора, предполагаме, че Audi ще добави своите RS модификации към изцяло новата кабина на Q3, като ще я направи по-фокусирана към водача.

Това обикновено включва перфориран кожен волан, различен лост, много карбон, контрастни шевове и, разбира се, RS лога.

Що се отнася до бордовите технологии, моделът несъмнено ще дойде с 12.3-инчовия Virtual Cockpit клъстер, 8.8-инчов дисплей за инфоразвлечение в центъра (или директно по-големия 10-инчов дисплей), Apple CarPlay и Android Auto, четири USB порта, Wi-Fi hotspot, плюс широк спектър от технологии за активна безопасност, като аварийна спирачка, предупреждение при напускане на лентата, предупреждение за трафика отзад и още.

Audi Q3 се предлага с малки двигатели като 1.5-литров TFSI със 150 к.с. и 250 Nm въртящ момент, но флагманът RS Q3 се очаква да се похвали с 400 к.с. и 480 Nm, благодарение на 2.5-литровия 5-цилиндров двигател от RS3 Sportback.

Вероятно RS Q3 ще бъде сред най-бързите кросоувъри в света, след като бъде разкрит през следващата година.