Audi Q8 показа стилни линии в нов тийзър

Q8

Audi разкриваше мистериозен модел във Facebook и Twitter и компанията най-накрая пусна малко повече снимки , които изглеждат като Q8.

Компанията не казва много за модела, но обещава, че ще бъде представен скоро и това предполага разкриване на Auto China. Audi продължава да казва, че кросоувърът „носи гена на Urquattro“ и ще предлага „ново лице с луксозен престиж, гравиран във всеки детайл“.

Снимките не дават много, но показват, че Q8 ще има широка решетка и спортни стилни контури. Детайлите са трудни за разпознаване, но фотолуминесцентната лента разкрива наклонен покрив, който достига до полегата D-колона. Също така виждаме големи задни калници, масивни алуминиеви джанти и тънки задни светлини. Тъй като моделът беше представен от концептите Q8 и Q8 Sport, можем да очакваме и спортна предна броня с големи въздушни отвори.

Интериорът обещава да бъде високотехнологичен и луксозен, тъй като снимките показват, че шофьорите ще седят зад цифров клъстер и ще се окажат заобиколени от кожена тапицерия и метални акценти. Водачите ще намерят и кожен волан, отличителни вентилационни отвори и модерна система за инфоразвлечение.

Audi не каза много за модела, но най-вероятно ще се появи на платформата MLB Evo и ще се предлага с асортимент от различни двигатели. Очаква се базовият модел да използва  2.0-литров 4-цилиндров двигател с турбокомпресор, който произвежда около 252 к.с. Купувачите могат да очакват и по-мощен 3.0-литров V6 с турбо с около 355 к.с.

Хибридният Plug-In вариант трябва да се присъедини към серията и ще има 3.0-литров V6 двигател с турбокомпресор, електрически мотор и литиево-йонна батерия. Това би могло да позволи на модела да произведе комбинирана максимална мощност от около 443 к.с. По-важното е, че кросоувърът може да има само електрически пробег до 59 километра.

Ако това не е достатъчно разнообразие, можем да очакваме още по-мощни S Q8 и RS Q8 варианти. Очаква се вторият да разполага с турбо 4.0-литров V8 и да произвежда около 530 к.с.