Audi Q8 бе хванато на „Ринга“

Q8

Audi се готвят да нарушат спокойствието на BMW и Mercedes. Те ще се изправят срещу X6 и GLE Coupe със своя нов купе кросоувър, наречен Q8.

Бъдещото Audi Q8 бе хванато да върти обиколки на прословутата писта Nurburgring. То бе все още покрито с тежък камуфлаж, неразкривайки почти нищо от своя дизайн. Все пак преди месец бе изловен по-съблечен прототип, който се доближава до Q8 Concept, показан в Детройт по-рано през годината.

Докато в екстериорно отношение новият Q8 прилича на концепта, то интериорът му ще бъде съпоставим с последното A8. Засега се знае, че двата флагмана ще споделят дисплеите, които са поставени в лимузината. Останалата част от кабината ще бъде решена в черен алуминий и предполагаме меки повърхности, които да подчертават луксозния му произход.

Audi ще използва MLB платформата си за новият купе кросоувър. Тя ще бъде от алуминий и карбон и ще предоставя възможности за много различни двигатели. Слуховете са, че моделът ще приюти 4.0-литровият V8 дизелов двигател с три турбини от SQ7. Други опции са 48-волтовата plug-in система от SQ8, която произвежда 470 к.с. и V8-макът с две турбини, който ще бъде най-вероятно за RS версията.

Все още не се знае кога Audi ще представи новия Q8, но се очаква това да бъде през 2018 г.