Audi E-Tron Hatchback Concept може да се появи съвсем скоро

E-Tron

Audi показа концепцията E-Tron GT миналата седмица, а служителите вече разкриха, че след няколко месеца ще бъде последвана от друга E-Tron концепция.

Според Auto Express предстоящата концепция ще бъде базов хетчбек, който ще бъде със същия размер като Audi A3 и производствена версия на концепта Volkswagen ID. Приликите с последния модел не са съвпадение, тъй като и двете коли ще се основават на новата MEB платформа.

Решението да се базира моделът на тази платформа ще помогне да се намалят разходите, което е добра новина за потребителите, търсещи нещо по-достъпно от стандартния E-Tron, който започва от $ 74,800.

Не се знае много за колата, но масовата версия на концепта ID е планирана да влезе в производство до края на 2019 г. Volkswagen вече каза, че ID семейството ще бъде с основно задвижване на предните колела, но ще има и варианти със задвижване на всички колела, които ще имат допълнителен електродвигател.

Пробегът на автомобила остава загадка, но спецификациите трябва да отразяват тези на ID групата. В резултат на това можем да очакваме модулна батерия, която позволява между 320 километра и 550+ км. според Хармонизираната процедура за тестване на леки превозни средства.

Макар че имаме някаква представа за спецификациите на автомобила, дизайнът остава загадка. Въпреки това, шефът на екстериорния дизайн на Audi заяви, че хечбекът ще има по-конвенционален дизайн от предишните E-Tron модели. Андреас Минд каза, че това е малко предизвикателство, тъй като „красива малка кола, същевременно и евтина за масово производство, е много трудна задача“.

Като се има предвид, че моделът ще бъде представен след няколко месеца, може да го видим още на автомобилното изложение в Женева през 2019 г.

E-Tron