Преди броени часове по време на автомобилното изложение в Лос Анджелис, Audi официално представиха финалния концепт на e-tron GT.

Концепцията за купето на електрическия спортен седан е силно взаимствано от Audi A7, но се откроява със значително по-агресивни форми. Дължината на автомобила е 4.96м., а ширината 1.96м.

Audi e-tron GT е плод на съвместната работа на Audi Sport и Porsche. Използвана е същата платформа и сходни електрически мотори, като тези при Porsche Taycan. Напълно заредените батерии на e-tron GT ще му позволят пробег от 400км. при пълно зареждане. Благодарение пък на 800-волтовата, автомобилът ще може да се зареди на 80% (пробег от 320км.) за по-малко от 20 минути.

Що се отнася до представянето на Audi e-tron GT очакванията са големи. Електроческия седан ще разполага с мощност от 582 к.с., ускорението до 100 км/ч. ще отнема 3.5 секунди, а максималната скорост ще бъде ограничена на 240км/ч.

Очаква се Audi e-tron GT да се появи на пазара през 2020 година, а от компанията обявиха, че визуалната разлика спрямо актуалния концепт ще бъде минимална.