Porsche Taycan в почти завършен вид

Taycan

Porsche продължава разработката на Taycan, първият сериен електромобил на компанията. Тестовите автомобили вече са почти без камуфлажа и вече носят готовите си фарове и алуминиевите джанти.

Лесно се забелязват стикерите около LED фаровете, които ще са подобни на концепцията. Задният край получава познатата LED лента, която свързва двата стопа и се намира под интегрирания спойлер.

Джантите имат отличителен дизайн, който най-вероятно помага на аеродинамиката на Taycan. Въпреки че Porsche обича да поставя фалшиви изпускателни тръби на тестовите си автомобили, можете ясно да забележите капакът за зареждане, монтиран на предния десен калник.

Германският автомобилен производител изпитва бъдещия конкурент на Model S на Nurburgring, тъй като целта им е да направят Taycan истинско Porsche. Той ще предлага по-нисък център на тежестта от този на 911, благодарение на подовата батерия.

Подробностите за батерията досега са оскъдни, но се знае, че тя разполага с активна система за водно охлаждане и чифт „постоянно синхронизирани двигатели“, които ще попречат на Taycan да влоши представянето си, дори и след няколко тежки старта.

Porsche обещава, че когато техният изцяло електрически модел с четири врати дойде на пазара, той ще предлага над 500 км пробег и комбинирана мощ от 600 к.с. от двата електрически мотора. 100 км/ч. ще се достигат за по-малко от 3,5 секунди, а 200 км/ч. ще отнемат по-малко от 12 сек.

По-важното е, че Porsche започна да въвежда своята мрежа от 800-волтови бързи зарядни устройства, които компанията нарича Turbo Charging станции. Компанията казва, че Taycan ще може да зареди до 80% от батерията си само за 15 минути, когато се закачи към някоя от тях.

Porsche планира да инсталира 500 станции в САЩ до втората половина на 2019 г., като започне от своите представителства и по магистралите. За разлика от Tesla, германският производител ще направи своята инфраструктура за зареждане съвместима и с електрически автомобили от други производители.

Очаквайте Porsche да разкрие електрическия Taycan в средата на 2019 г., като продажбите ще започнат през 2020 г.