Audi тества наточен E-Tron. Дали не виждаме бъдещ S или RS?

E-Tron

Audi представи E-Tron миналата есен и изглежда, че компанията тества по-мощен вариант.

Заснет по време на тестовете на Nürburgring, моделът изглежда познат, но все пак крие нещо под камуфлажа.

Отпред прототипите са оборудвани с модифицирана броня, която се възползва от по-големи отвори за подобряване на охлаждането. Вероятно те ще насочват въздуха към подобрената спирачна система.

Допълнителните промени са ограничени, но прототипите имат големи леки алуминиеви джанти, които според съобщенията са и с по-широки гуми. И накрая, но не на последно място, виждаме ревизирана задна броня и нов дифузор с две перки.

Audi може и да намекна за задвижването на автомобила, когато представи концепцията E-Tron Sportback през 2017 г. Тя се отличаваше с един електромотор отпред и два отзад. По това време концернът заяви, че концепцията „използва конфигурация, която ще бъде възприета и в бъдещите изцяло електрически модели на Audi.“

Ако задвижването е това, можем да очакваме комбинирана мощност от 429 к.с. и 496 к.с. в Boost Mode.

Това би било значително подобрение спрямо стандартния E-Tron, който има два електродвигателя, които произвеждат 355 к.с. и 402 к.с. в Boost режим. В резултат на това можем да очакваме, че производителният модел ще бъде значително по-бърз от стандартния кросоувър, който достига 100 км/ч. за 5,5 секунди.

Производственият модел ще бъде представен следващата година и той може да носи или S или RS обозначение.