Audi E-Tron 2019 изостава откъм пробег

e-tron

Audi се подготвя за представянето на e-tron в САЩ като разкри, че кросоувърът ще има пробег от 328 км.

Това е значително по-малко от очакваното и това означава, че e-tron изостава с 48 км спрямо Jaguar I-Pace. По-важното е, че Tesla Model X Long Range може да пътува с близо 50% повече, тъй като има пробег от 475 км.

Малкото разстояние също означава, че кросоувърът за $ 74,800 не може дори да надмине обикновените електрически превозни средства. По-специално, Tesla Model 3 Standard Range може да измине 354 км, докато Nissan Leaf Plus спира след 364 км. Chevrolet Bolt и Kia Niro EV също могат да пътуват по-надалеч, тъй като и двата са с пробег от 386 км.

Въпреки че диапазонът не е много впечатляващ, Audi отбелязва, че средният клиент на премиум превозно средство пътува само около 48 км на ден. Това означава, че собствениците на e-tron могат да изкарат почти седмица без презареждане.

Когато дойде време за него, шофьорите няма да се налага да чакат твърде дълго. Audi казва, че e-tron има „най-бързата скорост за зареждане на електрически SUV.“ Когато се използва 150 кВт високоскоростно зарядно устройство, притежателят може да получи ток за 87 км след 10 минути. След половин час моделът ще разполага с енергия за 262 км.

Говорейки за скорост, кросоувърът има два електродвигателя, които произвеждат обща мощност от 355 к.с. E-tron има и Boost Mode, който увеличава мощността до 402 к.с. и това позволява на модела да достигне 100 км/ч. за 5,5 секунди.