Audi твърди, че клиентите искат електромобили

Audi

Audi твърди, че фактора, който стои зад предстоящата флотилия от електрически автомобили, е търсенето от клиентите, а не стриктните изисквания за емисиите, които се прилагат в целия свят.

По време на глобалната премиера на  e-tron SUV в Сан Франциско, шефът на продуктовия маркетинг в Audi, Фермин Сониера Сантос, каза пред „Car Advice“, че електромобилите на марката са „дело на пазара“.

„Разбира се, регулациите натискат цялата индустрия и електрификацията е решение за нея и може би скоростта е малко по-бърза [отколкото търсенето на пазара], но клиентът няма да се интересува от регулациите, ще купи колата, ако това е конкурентна и добра сделка „, каза Сантос.

На Audi може и да им се иска да им повярват,  но ние не сме толкова убедени. Всъщност, на автомобилното изложение в Женева, BMW каза недвусмислено, че предстоящата гама от електрически автомобили се изгражда като отговор на изискванията за емисии, а не защото клиентите ги търсят. Трудно ни е да вярваме, че това не се отнася за Audi.

Независимо от това, германският производител е много уверен в e-tron SUV и вярва, че моделът ще се продава в големи количества.

„Той трябва да бъде на пазара, ние сме много уверени, че e-tron ще задоволи всички очаквания на клиентите, а също и продажбите ще го покажат. В Audi, ние не правим електромобили поради регулациите на СО2, правим ги, защото клиентът иска да го купи.“

Малко след премиерата на e-tron SUV производителят обяви, че до 2025 г. ще има 12 изцяло електрически модела. Електрифицираните модели ще формират приблизително една трета от продажбите на Audi по това време.