Audi се опитва да ни покаже продуктовото E-Tron GT

E-Tron GT

Поредица от снимки, пуснати от Audi, вероятно ни разкриват бъдещото e-tron GT.

Тези изображения идват от китайската Държавна служба за интелектуална собственост и показват, че пътническият e-tron GT ще изглежда почти идентично с концептуалния автомобил. Всъщност приликата е толкова впечатляваща, че не сме напълно убедени, че тези скици всъщност показват производствената кола, а не миналогодишната концепция.

Отпред ще видите същата предница, изпълнена с решетка и тръби за въздух, които ще спомагат за охлаждане на спирачките. Страничният профил показва същите джанти като при концепцията и врати без видими дръжки. Приликите между серийния автомобил и концепцията продължават отзад чрез задните светлини и дифузьора.

След представянето на автомобила на миналогодишното автомобилно изложение в Лос Анджелис, дизайнерът на Audi Марк Лихте заяви, че концепцията е до голяма степен готова за производство, въпреки че крайният продукт вероятно няма да бъде представен до втората половина на 2020 година.

Audi e-tron GT има подобни пропорции с A7 Sportback и се базира на същата платформа като Porsche Taycan. Това означава, че използва същата 800-волтова система като Taycan, което позволява на батерията да се зарежда до 80% за около 20 минути. Audi цитира мощност от 582 к.с. и твърди, че ускорението до 100 км/ч. отнема 3.5 секунди преди да достигне 200 км/ч. за 12 секунди. Максималната скорост пък е електронно ограничена до 240 км/ч.