Porsche пусна неофициални снимки на новия Taycan

Taycan

След шест месеца Porsche ще разкрие първия си електромобил – Taycan. В момента автомобилът е в крайната си фаза и бива подлаган на тестове из целия свят.

Виждаме Taycan зад полярния кръг, доказвайки, че той може да понесе студа. В Южна Африка, инженерите провеждат тестове за производителност, а в Дубай моделът е подложен на изключително горещи климатични условия. Зареждането на батерията също се изследва в зависимост от външните температури.

Като цяло, електрическото Porsche е тествано при температури между минус 35 и плюс 50 градуса по Целзий в 30 държави, включително САЩ, Китай, Финландия и Обединените арабски емирства. Влажността на въздуха варира между 20 и 100 процента, а надморската височина от 85 метра до 3000 метра над морското равнище. През това време батериите са заредени повече от 100 000 пъти.

Taycan

За обширната програма на тестване, Porsche използва около 1000 тестови пилота, инженери и техници. Изминати са приблизително 6 милиона километра, включително 2 милиона километра тестващи издръжливостта на колата.

„След като проведохме компютърни симулации и изпитания на ранен етап, вече стигнахме до заключителната фаза на тази трудна програма за изпитване“, каза Стефан Векбах, вицепрезидент на моделната линия. „Преди Taycan да бъде пуснат на пазара в края на годината, ние ще покрием приблизително шест милиона километра по целия свят. Вече сме много доволни от текущото състояние на превозните средства. Taycan ще бъде истинско Porsche.“

Taycan

Porsche използва и виртуални прототипи в развитието на Taycan. Те бяха „построени“ на компютри, вземайки под внимание всеки аспект на истинската кола. След това „изминаха“ повече от 10 милиона километра на различни виртуални места, включително Nurburgring. На прочутата немска писта хората, които стоят зад проекта, се съсредоточават върху управлението на електрическата енергия, което е от решаващо значение за автомобила, за да може той да постигне обиколка под 8 минути.

При прогнозен пробег от повече от 500 км според цикъла NEDC, Taycan може да ускори до 100 км/ч. за по-малко от 3,5 секунди в топ версията на модела. Включването на батерията към мрежата само за четири минути ще му даде 100 км допълнителен пробег благодарение на своята 800-волтова електрическа система.