Audi представи компактния електромобил AI:ME

AI:МЕ

Новият концепт на Audi AI:МЕ е последното проучване на компанията за бъдещ електрически автомобил. Прототипът изгря на автомобилното изложение в Шанхай.

Футуристичният електрически концепт включва много елементи по дизайна, които са предназначени да украсят бъдещите модели на Audi. Също така виждаме и намеренията на Audi да предложат свой собствен компактен електромобил, използвайки същите основи като VW ID Hatch и Seat El Born.

Въпреки, че немският производител не споменава нищо за MEB платформата на групата, оформлението на концепта е в общи линии същото с ID Hatch. По-конкретно, той има задноразположен електромотор, произвеждащ 167 к.с., захранван от акумулаторна батерия с 65kWh, която се намира под пода.

Audi AI:МЕ е дълго 4,3 метра, широко 1,9 метра и високо 1,52 метра, като междуосието е 2,77 метра. LED светлините са невероятно оформени като автомобилът използва движещи се сигнали, за да комуникира с другите участници в движението.

Кабината е класическа за концептуален автомобил, включваща дървени плоскости, магнитни държачи за чаши, живи растения и огромен дисплей по цялото табло, който може да се контролира или чрез жестове, или с очи, чрез интегрирани камери за проследяване. И да не забравяме прибиращия се волан.

Новото Audi AI:МЕ притежава автономност от ниво 4, което означава, че може да се движи по магистрали и определени места в градовете абсолютно само.