Папараци уловиха VW ID Hatchback

ID

Говорим за ID семейството на Volkswagen отдавна, но вече първият им модел се доближава до производство с пълни сили.

Представен от ID концепта, този прототип е хечбек, който се очаква да бъде кръстен ID Neo. Моделът беше открит в Южна Африка от Twitter потребителя Theo Calitz и за пръв път забелязан от The Drive.

Прототипът е с тежък камуфлаж, но можем да видим, че ще следва стъпките на концепта. Независимо от това, хечбекът има по-обла предна броня и по-традиционен нисък отвор за въздух. Фаровете също са по-конвенционални, но запазват отличителния светодиоден пръстен на концепцията.

Профилът и стъклата изглеждат почти идентични, но производственият модел изглежда има леко по-дебела задна колона. Дизайнерите са поставили и традиционни странични огледала и дръжки на вратите.

Други забележителни промени включват по-голям заден спойлер и по-полегато задно стъкло. Хечбекът има и по-големи задни светлини и обла задната броня.

ID Neo ще бъде пуснат в производство в края на следващата година, готов за 2020 г. Той ще се превърне в първия модел, който ще ползва новата MEB архитектура на Volkswagen, която в крайна сметка ще се ползва и от други модели, включително производствените версии на ID CROZZ, ID BUZZ и ID VIZZION.

Докато много от базовите електрически автомобили идват със задвижване на предните колела, Volkswagen вече потвърди, че по-голямата част от ID семейството ще бъде със задно или задвижване на всички колела. Производителят също разкри, че ID ще използва модулен комплект батерии, който позволява пробег между 321 километра и 547 километра според WLTP.

Volkswagen не дава информация за спецификациите, но първоначалната концепция имаше електрически мотор с мощност 168 к.с., който позволява на автомобила да ускори от 0 до 100 км/ч. за по-малко от осем секунди , Компанията вече каза, че моделът може да има повече или по-малко мощност, така че просто ще трябва да изчакаме, за да разберем.

Междувременно излезе информация за следващия модел от ID семейството –  ID Lounge. Той ще е луксозен SUV, подобен на Touareg. Това ще е един от трите SUV-а от електрическата гама. Така заедно с малкия Neo и Buzz, ще видим цели 5 електромобила. Очаква се луксозният Lounge да срещне Model X като конкурент, като включи в себе си 111 kWh батерия за пробег до 600 км.