Audi подготвят SQ2 с 300 к.с. за догодина

SQ2

Най-малкият кросоувър на Audi, Q2, се очаква да получи по-мощна версия.

Очаква се през следващата година SQ2 да се използва 2.0-литровия 4-цилиндров бензинов двигател на S3 Sportback с мощност от 306 к.с. Най-вероятно той ще дойде с по-малко мощност, която ще е под 300 к.с.

Размерът и производителността му ще го поставят срещу братовчедът от групата, Volkswagen T-Roc R. Той най-вероятно ще бъде задвижван от 2.0-литров турбо двигател, от Golf R и произвеждащ 306 к.с. Те ще отиват към AWD система чрез 7-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител.

SQ2 ще се отличава от другите версии благодарение на по-агресивния бодикит с променени предна и задна брони, по-големи колела и изпускателна система с четири накрайника.

Независимо от това, SQ2 може да не е топ-модела на семейството, тъй като се очаква, че в някакъв момент ще се появи още по-гореща версия, която ще бъде наречена RSQ2. Все още нямаме информация, но ако идеята се осъществи, то трябва да взриви кросоъвър сегмента. Това ще е факт и ако получи 2,5-литровия турбо 5-цилиндров агрегат от RS3 Sportback, който доставя 362 к.с.