Audi обещава, че Q4 SUV ще е повече купе от Q3

Q4

След представянето на Q8 и E-Tron по-рано тази година, SUV семейството на Audi ще се сдобие с още един член: Q4.

Представен от концепцията TT Offroad през 2014 г., дизайнът на купе-SUV-ът е завършен и ще се разграничава от най-близкия си братовчед – Q3, както и от другите SUV-ове на Audi.

Това е „малко повече от купе версия на Q3, а в моите очи е доста повече“, каза дизайн шефът на марката, Андреас Минд пред Autocar. Официалното лице на Audi не разкри друго за предстоящия SUV, но се очаква той да стартира през 2019 г.

Смята се, че е с дължина най-малко от 4,500 мм или по-дълго със 110 мм от изходящия Q3, Q4 би трябвало да предлага повече място за пътниците отзад. По-високите обаче биха могли да изпитат затруднения, заради скосения покрив.

Що се отнася до останалата част от интериора, той ще се възползва от висококачествени материали и най-новите технологии. Сред тях потребителите вероятно ще открият 9,2-инчова инфоразвлекателна система, HD дисплеи, система за разпознаване на жестовете, безжично зареждане на смартфони и др.

Платформа MQB на VW Group ще седи в основата, а Q4 ще бъде задвижван от стандартните 4-цилиндрови бензинови и дизелови двигатели на Audi. Моделът, който трябва да бъде наречен RS Q4, би могъл да използва 2,5-литровия 5-цилиндров агрегат от RS3, ако моделът получи зелена светлина, докато PHEV вариант с нулеви емисии и пробед до 50 км. също може да бъде представен.