Aston Martin Valkyrie със заявка за рекорд на Nurburgring

Valkyrie

Изпълнителният директор на Aston Martin Анди Палмър заяви, че британският производител вероятно ще запише време за обиколка на Nurburgring с хиперкара си Valkyrie.

По време на неотдавнашно интервю пред Car Sales на 24-часовото състезание на Льо Ман, Палмър заяви, че Valkyrie не е разработвана с идея за гонене на рекорд. И все пак, тя би била достатъчно бърза.

„В повечето случаи времето на Nurburgring не е важно. Въпреки това, на някои пазари мисля, че Китай, време около писта е важно за доблестта на един супер автомобил.” каза той. „В действителност ние не го развиваме за това. Не е това, за което е предназначен, но вероятно ще поставим някакво време.“

Повечето производители, които искат да поставят рекорд за производствен автомобил, харчат милиони долари, за да го развият и да наемат пистата. Според Палмър, Aston Martin може да възприеме различен подход.

„Вече знаем, че той ще бъде бърз. Мисля си, че може би ще направим нещо готино като да се пуснем на открита сесия.“

Това не е първият път, когато Aston Martin Valkyrie и Nurburgring са споменати в едно изречение. Преди около 12 месеца директорът на Red Bull Racing Кристиан Хорнер заяви, че версията на Valkyrie „може да бъде съперник“ и да победи рекорда на Nurburgring от 5:19.545, направен от Porsche 919 Hybrid Evo.

Aston Martin все още разработва Valkyrie на симулаторите си, като се фокусира върху пистите Silverstone и Spa-Francorchamps.