Aston Martin обмисля влизане във Formula E

Напълно възможно е да видим още един производител във Formula E. Главният изпълнителен директор на Aston Martin Анди Палмър сподели, че британският производител може да последва други автомобилни компании в електрическия шампионат.

През сезон 2018-2019 г. пилотите ще се състезават само с един болид през цялата състезателна дистанция. Правилата в момента са, че те сменят колата си по средата на състезанието. Очаква се интересът към надпреварата да се повиши още повече тогава.

През последните месеци Формула Е се утвърди като номер 1 в моторния спорт за производителите на автомобили, които искат да развиват своите електрически технологии. Компании, като Audi, BMW, Jaguar, Mercedes-Benz и Porsche, планират или вече се състезават в спорта.

Към момента Aston Martin не разполагат с електрически автомобил, но се надяват да създадат такъв до 2019 г. Първият изцяло електрически автомобил на британците ще бъде лимитирана версия на Rapide. Само 155 бройки ще бъдат произведени, като фирмата ще използва наученото от модела като ценен опит за влизане в шампионата и ще поиска от собствениците да предоставят обратна информация за него.

Повече производители във Formula E, както и новите правила за сезон 2018-2019 гарантират вълнуващи надпревари и невероятни обрати в хода на състезанията. Шампионатът вече си спечели репутацията като един от най-интересните и тепърва ще ни покаже какво още може да предложи.