APR създаде VW Golf RLMS с 536 к.с.

Golf RLMS

Тунерите от APR са прекарали повече от година и половина в разработването на Golf RLMS, хардкор автомобил с 536 к.с.

Представена на шоуто SEMA, тежко модифицираната кола е базирана на 2018 Golf R и, както може да се види от снимките, малко от колата е останало недокоснато. За начало APR почти удвои мощността на хот хеча, като засили 2.0-литровия турбо двигател със Stage III + пакет.

Благодарение на Borg Warner турбокомпресор, агрегатът генерира 536 к.с. (от 292 к.с. в Golf R). Това е с 244 конски сили повече. Все едно е добавен един Golf GTI Performance. Върховият въртящ момент също така вижда ръст от 379 Nm на 642 Nm. Полезен страничен ефект е, че турбо дупката се свежда до минимум.

Очевидно е, че турбото не е изцяло отговорно за тези промени. APR също така монтира Stage III+ ECU чип, нови инжектори и горивна помпа, карбонов всмукателен колектор, интеркулер и др.

Както можете да си представите, представянето ще спечели много от подобренията. APR твърди, че Golf RLMS е в състояние да покрие 1/4 миля за 10 секунди и да ускори от 0 до 255 км/ч. с 15 секунди по-бързо от Golf R.

Golf RLMS изглежда почти като състезателна кола. Бодикитът е двъхновен от туристическите автомобили и е достатъчно широк, за да побере огромните гуми. Джантите са съставени от две части и са обвити с гуми Toyo.

Вдъхновен от TCR автомобилите на VW, моделът получава агресивен преден сплитер и регулируемо задно крило, което увеличава притискателната сила при високи скорости.

Модификациите включват още APR ауспух, регулируемо окачване и APR и допълнителни стабилизатори. За повишена безопасност по време на шофиране на пистата, Golf RLMS разполага с ролкейдж, OMP състезателни колани и пожарогасител. Не са пропуснати и спортни седалки с RLMS лого на гърба им.

След дебюта си на SEMA, VW Golf RLMS ще пътува из страната и ще се използва от APR за рекламни цели.