Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio е перфектният супермощен SUV

Stelvio

Обновената версия на Alfa Romeo Stelvio е не само още един много бърз SUV, но и може да ви повесели в завой като спортна кола.

В края на краищата, SUV с повече от 500 к.с. никога няма да е рационална покупка. Върху същото шаси като в Giulia, Stelvio Quadrifoglio се задвижва от 2.9-литров V6 с две турбини и 505 к.с. и въртящ момент от 600 Nm. Мощността се изпраща към всички колела посредством 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Както бихте очаквали, представянето би било доста впечатляващо. А именно 0-100 км/ч. отнема само 3,9 секунди, а максималната скорост е 283 км/ч.

За да овладее цялата мощ, Stelvio Quadrifoglio използва адаптивни амортисьори, по-твърди пружини, по-дебели реактивни щанги, диференциал, преобразуващ въртящия момент и 6-бутални спирачки Brembo, зад 20-инчовите лети джанти.

Можете да изберете и карбоново-керамични спирачки, но очевидно стоманените също ще свършат работа. Другите опции включват олекотени карбонови седалки Sparco и невероятна синя боя.

Топ SUV-ът на Alfa дава време от впечатляващите 7 минути и 51,7 секунди на Nurburgring, което доказва, че той наистина може да подкрепи числата в него.

Така че, Stelvio Quadrifoglio е наистина спортен автомобил, прикрит като SUV.