Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio струва повече от Macan Turbo

Stelvio Quadrifoglio

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio 2018 започва от $ 81,590.. Това е повече от началната цена на Macan Turbo с 400 к.с. на Porsche ($ 77,200), но Alfa ви предлага още 105 коня.

Под красивия капак се крие най-мощният двигател на Alfa Romeo в историята, 2.9-литров V6 с директно впръскване и две турбини, който произвежда 505 к.с. и въртящ момент от 600 Nm. Скоростната кутия на Stelvio Quadrifoglio е 8-степенна автоматична и предаването е към всички колела. Времето до 100 км/ч. отнема 3,9 секунди, а максималната скорост е 280 км/ч.

„Специално създадохме Stelvio Quadrifoglio, за да го поставим сред луксозните и мощни автомобили и  той не разочарова – независимо дали се движи по Nürburgring или по пътищата в Северна Америка“, каза Тим Кунискис, ръководител на Alfa Romeo. „Оборудван с най-мощния двигател на Alfa Romeo и модерната Q4 система за задвижване на всички колела, Stelvio Quadrifoglio предоставя вълнуващо изживяване зад волана.“

Alfa Romeo обиколи Nurburgring със Stelvio Quadrifoglio само за 7 минути и 51.7 секунди, което доказва, че SUV от най-висок клас също е много бърз. Шасито има адаптивни амортисьори, активен диференциал, 6-бутални спирачни апарати Brembo и 20-инчови лети джанти.

Като алтернатива, Alfa Romeo предлага и ултра леки карбонови седалки Sparco вместо стандартните регулируеми от кожа и алкантара, както и въглено-керамични спирачки.

Новото 2018 Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio ще изнерви традиционните мощни SUV модели като Porsche Macan и новия Mercedes-AMG GLC 63, който ще се предлага в два варианта – 469 к.с. и 503 к.с.