Alfa Romeo 33 Stradale с модерен дизайн

Красивото Alfa Romeo 33 Stradale е пресъздадено като модерен спортист благодарение на дизайнера Патрик Пийплоу.

33 Stradale е строено в рамките на 18 месеца в края на 60-те години на миналия век и е един от най-великолепните автомобили, създадени някога. Днес се наслаждаваме на преработена версия, готова за 21-ви век.

Най-очевидната дизайнерска препратка между концепта на Пийплоу и оригинала са огромните фарове, които доминират предницата. Светлините са в жълт оттенък, вдъхновен от състезанията, и са разположени над малки вентилационни отвори. Въпреки тънкия профил на носа, обичайната триъгълна решетка на Alfa Romeo е включена.

Страничният профил на колата се различава драматично от оригинала, тъй като се отличава с прави линии и агресивни ръбове, докато 33 Stradale от едно време е  следвало модните тенденции на извитите линии. Един особено важен аспект на модела обаче е запазен, а именно стъкления покрив. Не само изглежда страхотно, но стъкленият покрив прави интериора по-ефирен и приветлив.

Отзад забелязваме двойка задни светлини, които са свързани с тънка, хоризонтална  лента. Спойлерът е  вграден в калниците на задните колела, а под него виждаме огромен, но същевременно доста елегантен дифузьор.

В началото на юни Alfa Romeo потвърди, че разработва нов суперавтомобил, наречен 8C Coupe. Италианците казват, че тя ще бъде вдъхновена от състезателните автомобили от 20-те и 30-те години на миналия век и ще разполага със средно-разположен двигател. Ако моделът изглежда толкова добре, колкото и това 33 Stradale, Alfa ще спечели още повече фенове.