Alfa Romeo подготвя конкурент на Q3

Alfa Romeo

Планът за разширяване на Alfa Romeo включва нов компактен SUV, който ще се появи под Stelvio, като конкурентен на BMW X2 и Audi Q3. Очаква се той да бъде пуснат в продажба през следващите три години.

Италианският производител иска да покрие пазара на SUV-ове колкото е възможно повече, затова планът е да добави не само по-малкият модел, но и по-голям SUV. Целта на марката е да достигне 400 000 продажби годишно до 2022 г.

Auto Express съобщава, че малкият брат на Stelvio най-вероятно ще се базира на скъсена версия на съществуващата платформа Giorgio, което означава, че новият модел ще се задвижва чрез задния мост, а вероятно ще се предлага и задвижване на четирите колела. По-малката версия на платформата Giorgio се очаква да бъде използвана и в следващата Giulietta hatchback 2020.

Все още неназованият модел на Alfa Romeo се очаква да се появи с електрическо задвижване и автономна технология Level 3. Производителят спря разработката на нови дизелови двигатели, така че хибридните системи ще се явят заместници.

Що се отнася до флагманския SUV, Alfa Romeo съобщава за дебют на високопроизводителен хибриден задвижващ механизъм с около 400 к.с. Инженерите на марката обещават, че крайната продуктова версия на големия Alfa SUV ще предлага 50 километра чист електрически пробег и 100 км/ч. за по-малко от пет секунди.

Новите модели няма да се появят до 2020 г., а малкият кросоувър ще дебютира заедно с новата Giulietta. Що се отнася до новия флагман, Alfa Romeo ще го пусне една година по-късно, през 2021 година.