ABT RS5-R Sportback радва окото с много карбон и сърцето с коне

RS5-R Sportback

По-рано тази година, ABT Sportsline показа новия RS5-R Sportback в Северна Америка и сега е време да го представи и в Европа.

Баварският тунер пуска на пазара модела на Audi RS5 Sportback като алтернатива на ограниченото ABT RS4 + Avant, което вече не е налично. В края на краищата, RS5-R също разполага с пет врати, както и със същия задвижващ механизъм. За жалост, отново ще видим само 50 броя.

В сравнение с RS5-R Sportback, продаван в Северна Америка, европейската версия идва с 20 допълнителни кончета за общо 523 к.с. Максималният въртящ момент, генериран от 2.9-литровия V6 двигател с две турбини, е малко по-нисък, макар че 680 Nm не ни се струват малко.

Значителните увеличения на мощността и въртящия момент от 79 к.с. и 80 Nm над стоковото Audi RS5 Sportback са постигнати с любезното съдействие на блока ABT Engine Control (AEC), допълнителен комплект за охлаждане, ABT изпускателна система и ABT въздушен филтър.

Освен допълнителните мускули, RS5-R Sportback се възползва и от подобрения по окачването, включително ABT регулируеми пружини и ABT спортни стабилизатори на предната и задната ос. Тези модификации гарантират, че RS5-R Sportback е еднакво гъвкав в завоите и на правите.

Европейският модел RS5-R Sportback ползва същия аеродинамичен пакет като американската версия. Всички компоненти по купето са изработени от карбон, включително предния лип, рамката на решетката, лип спойлера и задния дифузьор с червено лого RS5-R.

ABT предлага и опционални отвори на калниците с карбонови перки и четворна изпускателна система с диаметър на тръбите 102 мм. Външното оформление се завършва с 10×21-инчови колела ABT Sport GR, обути в гуми 275/25 R21 от Continental.

Отвътре тунинг пакетът включва кожени седалки с логото RS5-R, карбон около селектора на предавките, ABT прагове за вратите, вградени лампи ABT с логото RS5-R и емблема „ABT RS5-R“ 1 от 50 ”.

ABT RS5-R Sportback ще се предлага в Европа в края на юли.