ABT си поигра с VW Touareg

Touareg

Volkswagen Touareg е редовен клиент на ABT Sportsline, откакто за първи път се появи преди около 16 години, така че новото поколение не би могло да пропусне подобренията на тунера.

Проектиран, „за да се осигури оптимално доставяне на мощност“, чипът на ABT е приложен към този 3.0-литров TDI двигател. В резултат на това мощността е нараснала от 286 к.с. и 600 Nm въртящ момент до 330 к.с. и 650 Nm въртящ момент.

След това, тунерът е съсредоточил усилията си върху джантите. Така Volkswagen Touareg, който виждате на снимката тук, има 22-инчови джанти от серията GR. Освен това, ABT Sportsline може да го оборудва и с други джанти, с размери от 20 до 22 инча, наречени DR, ER-C и FR-C.

Промените в интериора не са много. Отварянето на предните врати обаче разкрива нови светлини при влизане. Те заменят традиционните и проектират логото на ABT върху асфалта.

Това е са всички промени за момента, които могат да бъдат поръчани за последния Volkswagen Touareg. Въпреки това, тъй като това все още е съвсем нов SUV, вероятно немският тунер ще пусне още екстри за него в подходящия момент. Междувременно, нека да разгледаме по-отблизо в галерията изображенията, които го правя малко по-лъскав.