ABT вече имат предложение за Audi Q8 50 TDI

ABT

ABT Sportsline най-сетне дава заслуженото внимание на Audi Q8 с лек освежаващ визуален тунинг и малко работа по мотора.

Готов за изложението в Женева следващия месец, аеродинамичният кит и увеличаването на мощността ще подобрят спортната страна на Q8. Тунинг фирмата сериозно се е заиграла да промени модела отвътре и отвън, което със сигурност ще бъде забелязано.

Отпред Q8 разполага с доста изразен преден лип и отвори за въздух. Модификациите продължават и отзад с освежена броня и задно крило. Всички те се предлагат в гланциран черен завършек, също като логото ABT. Тунерът е оборудвал SUV-а с 10 × 22-инчови джанти ABT Sport GR с вдлъбната сърцевина.

Колелата се предлагат в матово черно или в лъскаво черно. По време на дебюта на автомобилния салон в Женева ABT ще представи и нови 23-инчови джанти за Q8!!

За интериора, без изненада тунерът предлага големи количества карбон, основно по централната конзола и седалките. Освен това, клиентите могат да поръчат старт-стоп бутона с метално покритие, както и интегрирани ABT светлини, които проектират фирменото лого върху асфалта, когато вратата е отворена.

За да гарантира, че Audi Q8 ще подобри представянето си в крак с подобренията в дизайна, 3.0-литровият TDI двигател получава ABT Engine Control (AEC), който отключва 325 к.с. и 650 Nm въртящ момент от V6 мотора.

Това не е малко подобрение в сравнение с 286 к.с. и 600 Nm въртящ момент заводски. Освен чип тунинга, промените в Q8 продължават с ABT Level Control, който позволява електронно спускане на стандартното въздушно окачване за по-добро поведение в завой.