$6 милиона струва рядкото Ferrari F40 LM

F40 LM

Стандартното Ferrari F40 вече е един от най-желаните суперавтомобили на планетата. Въпреки това, това F40 LM търси нов дом във Великобритания и със сигурност ще заинтригува колекционерите.

Продаван от Knight International на James Edition, това F40 LM е едно от само 19-те произведени и едно от четирите модела GTC-spec, построени от италианския автомобилен производител.

Подобно на шосейната версия, F40 LM се задвижва от 2.9-литров V8 с две турбини. Но модификациите са великолепни и автомобилът успява да извлече забележителните 720 к.с. благодарение на новите и подобрени турбокомпресори, интеркулери на Behr и електронно впръскване на горивото от Weber-Marelli.

Многобройни компоненти отличават F40 LM от стандартната версия. Така например имаме ново купе, включващо екстремни предни и задни крила, подобрена 5-степенна механична скоростна кутия, по-големи дискове и апарати на спирачките, ревизирано окачване и поръчкови джанти и гуми.

F40 LM

Освен това, Ferrari успява да намали теглото от (вече олекотения) пътнически автомобил, като отстранява интериора и монтира фиксирани фарове на мястото на тежките вдигащи се.

Knight International казва, че това F40 LM има навъртени 2600 км. Обаче това достатъчно ли е за цена от 6,1 милиона долара? Е, подобно F40 LM се продаде на търг за $ 3,3 милиона през 2015 година.

От друга страна, 250 GTO току-що счупи рекорда за най-скъпата кола, продадена някога, с предполагаема цена от 80 милиона долара. Това може да означава, че цените на редките Ferrari-та могат да се покачват и в сравнение с GTO, това F40 изглежда направо изгоден.