Ferrari 250 GTO с богата история току-що се превърна в най-скъпата кола в света, тъй като се продаде за изненадващите $ 80 милиона, според многобройни източници.

250 GTO Series 1, шаси номер 4153 GT, прави своя дебют в 24 Hours of Le Mans през 1963 г., където завършва четвърта. Той спечели Tour de France през 1964 г. и е смятана за една от първите три или четири GTO в света.

Drive казва, че купувачът е главният изпълнителен директор на WeatherTech Дейвид Макнийл, който притежава множество други класически Ferrari модели.

Говорейки за The Daily Express, специалистът по автомобили Джеймс Котингам коментира, че моделът 4153 GT е оригинален и е един от най-добрите, които някога са сменяли собствениците си.

„Това без съмнение е един от най-добрите 250 GTO, съществуващи по отношение на историята и оригиналността.“

„Състезателната му история е много добра. Той печели Tour de France, което е голяма работа и завършва четвърти в Льо Ман, което е също мега резултат. Състезава се за Ecurie Francorchamps, който е един от най-емблематичните и известни независими отбори на Ferrari и никога не е имал голяма повреда и е много оригинален „, каза Котитхам.

Не е ясно какво възнамерява да направи Макнийлс новата си покупка, но той има склонност да показва и да се състезава с някои от най-ценните си класики.

Според историка на Ferrari Марсел Масини 250 GTO ще се продаде за над 100 милиона долара през следващите пет години.

Да, парите не могат да ви купят щастие. Но е много по-добре да плачеш в 250 GTO, отколкото в една стара Лада, нали?