2018 Aston Martin Vantage GTE ще участва в Световния шампионат по издържливост

Vantage

След представянето на новия Vantage вчера, Aston Martin Racing показаха и новия Vantage GTE.

Разработван наравно с шосейната версия Vantage, GTE моделът е изцяло предназначен за участие в Световния шампионат по издържливост. Той е проектиран за GTE класа, като Aston Martin Racing са навъртели повече от 13,000 км., включително 30-часова сесия на испанската писта Navarra.

Aston Martin не дават много технически спецификации. На пръв поглед забелязваме преден сплитер, „надупчен“ капак и ауспуси, изнесени настрани. Включени са също олекотени прозорци, аеродинамични огледала и състезателни джанти. Други допълнения са огромно задно крило и масивен дифузьор.

Компанията все пак потвърди използването на Mercedes-AMG V8 двигател. От състезателното подразделение казват, че пилотите на отбора са работили здраво за оптимизацията на представянето и управлението.

Vantage GTE разполага с окачване от Öhlins и Alcon спирачки. Гумите са специално разработени от Michelin. Очакваните пилоти са Дарън Търнър, Джони Адам, Ники Тийм, Марко Сьоренсен и Алекс Лин.

Президентът на Aston Martin Racing Дейвид Кинг заяви следното: „Моторспортът е фундаментална част от ДНК-то на компанията и ангажиментът ни към Световния шампионат по издържливост е по-силен от всякога. Това е златната ера на GT състезанията и пускането на новия Vantage GTE ще гарантира на Aston Martin Racing оставане в челото на най-великите серии по издържливост.“