1967 Ford Shelby GT500 Super Snake ще разполага със 7.0-литров V8 и 550+ к.с.

Super Snake

Очакваме с нетърпение Ford Mustang Shelby GT500 2020, но феновете на оригиналния модел очактват друго, тъй като Shelby American ще предложи още бройки на Ford Shelby GT500 Super Snake.

За да се надгражда успеха на наследника на Shelby GT500KR от 1968 г., обявен по-рано тази година, Shelby GT500 Super Snake от 1967 г. се основава на оригинален Mustang от 1967 г. и разполага с алуминиев или чугунен 7.0-литров V8 двигател, който произвежда повече от 550 к.с. Той ще бъде свързан с 4-степенна ръчна скоростна кутия, като всеки модел ще бъде с табелка, подписана от Карол Шелби и Дон Маккейн.

Производството ще бъде ограничено до 10 броя и всеки автомобил ще бъде построен по поръчка. За съжаление, моделът ще бъде доста скъп, както Шелби казва, че цената започва от $ 249,995. Това са много пари, но компанията отбелязва, че оригиналът 1967 Ford Shelby GT500 Super Snake беше продаден наскоро за над $ 1.3 милиона.

Шелби не казва много за колата, но президентът на Shelby American, Гари Патерсън, отбеляза, че оригиналният модел започва като инженерен прототип за високоскоростно изпитание на гумите на Goodyear. След приключване на тестовете Shelby American го предлага на Мел Бърнс Форд, където той е продаден на член на публиката.

Оригиналният модел е оборудван с множество подобрения, тъй като включва 7.0-литров V8 двигател, големи предни дискови спирачки и задница Detroit Locker. Колата също има уникална решетка, специално задно окачване и гуми Goodyear Thunderbolt.

Маккейн се обръща към Шелби за възможността да построи производствена версия на Super Snake. Компанията разглецда идеята, но в крайна сметка решава, че колата ще бъде твърде скъпа.