Шефът на Porsche обеща, че Taycan ще се държи като 911

Taycan

Електромобилът Porsche Taycan дълго време е в процес на разработване, но от Porsche са изключително уверени за най-новото си и „най-велико“ творение.

По време на неотдавнашно интервю пред германското издание Handelsblatt, главният изпълнителен директор на Porsche Оливер Блуме заяви, че Taycan ще се държи като известното 911.

„Когато създаваме ново Porsche, ние винаги си поставяме стандарт: Taycan трябва да се кара като 911“, каза той. „Наскоро бях на пистата ни в Италия. И все още съм развълнуван. Ние имаме предимството в електрическата мобилност, защото имаме по-нисък център на тежестта заради батерията, отколкото 911.“

Блуме добави, че ноу-хауто на Porsche за създаване на водещи в класа шасита, позволява постигане на изключителна динамика на шофиране, когато Taycan е в завой.

Porsche ще строи над 20 000 модела годишно и ще започне производството си през септември. До края на годината се очакват по-малко от 10 000 готови автомобила.

Допълнителните подробности за Porsche Taycan започват да се появяват с наближаването на световната премиера. Съвсем наскоро, черно-син прототип бе забелязан преди дебюта на автомобилното изложение във Франкфурт през септември. Taycan има много подобен дизайн на концепта Mission-E от преди няколко години, но очевидно не изглежда толкова див.

Porsche потвърди, че топ версията ще включва два електрически мотора и ще произвежда повече от 592 к.с., което ще позволи на колата да достигне 100 км/ч. за по-малко от 3,5 секунди. Очаква се автомобилът да може да измине повече от 500 км с едно зареждане.