Варненският автомобилен спортен клуб „ФЛАТ-АУТ“ се нареди на второ място в отборното класиране на 50-то юбилейно издание на рали „България“, което бе кръг от европейския рали шампионат.

Като един от най-големите автомобилни спортни клубове в страната и безспорно най-големият във Варна – „ФЛАТ-АУТ“ записа своето име в историята на едно от най-значимите състезания у нас – рали „България“. Отборът стартира на свой терен с пет екипажа, но „карирания флаг“ на финала видяха два от тях.

Още в първия ден от надпреварата, тандемът Ясен Обретенов и Калоян Шантанов (BMW E30) претърпяха тежък инцидент. В специален етап „Бялата вода“ двамата буквално прелетяха над трасето със скорост от 180 км/ч, но последвалото приземяване не мина гладко и екипажът се озова извън трасето. Състезателите останаха невредими, но възстановяването на автомобила бе невъзможно. За радост на феновете, Обретенов и Шантанов подготвят нова състезателна кола, която съвсем скоро ще видим по трасетата.

В същия етап от състезанието отпаднаха Стефан Либертинов и Мартин Василев (Fiat Uno Turbo). Въпреки усилията на механиците да отстранят проблемите по автомобила, до обратно включване в надпреварата не се стигна.

Тодор Атанасов и Владимир Владимиров (ВАЗ 2108) се представиха повече от впечатляващо. Двамата успяха да се изкачат до шеста позиция в генералното класиране на състезанието. Предвид засиленото международно участие, както и наличието на толкова много расови автомобили, това е едно изключително постижение. Екипажът бе възпрепятстван да продължи поради технически проблем, и отпадна като лидер при състезателите от гр. „Е“.