Уникално BMW E30 M3, реставрирано от Redux

Redux

Малката и не особено популярна тунинг компания Redux се захвана с емблематичното BMW E30 M3 и изкара истински шедьовър.

Подобно на Singer и класическите Porsche 911, Redux са специализирани във възстановяването и модифицирането на E30 M3-ки. Моделът, представен тук, е един от 30 броя, които ще бъдат направени.

Проектът започва с класическо E30 M3. Собствениците могат или да си осигурят собствена кола, или Redux да намерят една за тях. И в двата случая студиото ще съблече колата до гол метал и ако е необходимо дори, ще изправи шасито. Компанията също така ще премахне цялата боя, като след това ще възстанови всички ръждиви места.

Ателието ще се погрижи и за двигателя. Атмосферният 2,3-литров 4-цилиндров агрегат в M3 ще прерасне в 2,5-литров и ще получи нови биели, бутала и колянов вал от BMW Motorsport. Компанията не е посочила колко мощност ще получи E30, но твърди, че може да побере и 4-цилиндров двигател с турбокомпресор, който повишава конете до 387.

Redux

Това конкретно M3 е оборудвано с 6-степенна механична трансмисия, но бъдещите модели ще имат пет предавки. Независимо от това дали клиентът ще избере атмосферен или турбо мотор, трансмисията ще включва специален маховик, подобрен диференциал и ръчно изработена изпускателна система.

За да се гарантира, че колата ще спира навреме, AP Racing осигуряват 6-бутални апарати с 330-мм дискове отпред, а отзад имаме 4 бутални апарати с 304 мм дискове. Redux също така добавя в модифицираните M3-ки специално регулируемо окачване EXE-TC Competition.

Както можете да си представите, компанията подобрява екстериора и интериора на автомобила. Както вече споменахме, оригиналната боя на колата се почиства с пясък и се нанася нова. Освен това, колата включва стандартни ковани алуминиеви моноблок джанти. Интериорът може да получи половин или цял ролкейдж. Всичко останало отвътре може да се конфигурира според желанията на клиента.