По някаква странна причина в автомобилната индустрия започна да се наблюдава любопитна тенденция, по превръщане на всевъзможни автомобили в офроуд зверове, оборудвани с вериги.

През последните години Nissan пусна няколко превозни средства, оборудвани с вериги, но всички си останаха концепти, отчасти защото те биха били изключително скъпи за производство. Може би вдъхновен от тези автомобили, един мъж в Турция наскоро реши да създаде свой собствен офроудър, които използва за основа Renault 12 Wagon от 1977 година.

Клипът по-долу е на турски, но от това, което можем да разберем, изглежда, че собственикът на Renault-то всъщност сам е построил веригите от стомана и четирите колела. За да контролира автомобила, той запазва педалите за газта и спирачката, но вместо волана има два лоста, които определят посоката на движение.

Трудно е да се разбере каква е способността на колата да преодолява пресечен терен, тъй като това видео показва единствено движение по малко сняг. Това, което знаем със сигурност е, че липсата на окачване води до много неравно возене.

Шапки долу за собственика, защото не всеки може да създаде такава машина, особено в абсолютно непрофесионални условия.