Nissan Juke Personalization Adventure може да премине през всичко

Juke Personalization Adventure

Nissan Juke Personalization Adventure Concept не се нуждае от четири колела, за да блесне на Токийския автосалон. Той се отличава с вериги, приличащ на микс между моторна шейна и марсоход.

Според Nissan, концепцията може да се справи също толкова добре на сняг, колкото и върху чакъл, въпреки че ще трябва да използвате въображението си, за да го видите в действие, тъй като производителят не планира да създаде нещо подобно скоро.

За да не изглежда този кросоувър прекалено странно, Nissan добавя широки калници на колелата, които са разположени точно над тези гигантски вериги. Всъщност, без екстремните арки, Juke би изглеждал на малък снегомобил.

Прави впечатление и двуцветната матово бяла и черна боя със светло зелени акценти. Този Juke е снабден с допълнителни LED светлини, куки и багажник на тавана, който също служи като площадка за кацане на дронове.

Що се отнася до това, което задвижва тези вериги, става въпрос за 1.6-литров 4-цилиндров бензинов агрегат с турбокомпресор, доставящ 187 к.с. и 240 Nm въртящ момент. Може да не звучи много, но трябва да е достатъчно, когато става въпрос за шофиране през хлъзгави или неравни повърхности при ниска скорост.

Токийското изложени започва днес, 11 януари и продължава до неделя, 13 януари.