Audi Q8 от съвсем скоро се подвизава в компанията на SUV купетата, но вече попада под радарите на известни тунинг ателиета. Едно от тях е Lumma Design, чийто боди кит вече е готов и ще влезе в продажба още това лято като целта му е да „подобри екстравагантността на SUV купето и да подчертае неговата индивидуалност“, според думите на компанията.

Рендерите показват изцяло обновена периферия, включваща агресивна предница с огромен въздухоотвод на капака, комплект нови прагове, задни фини спойлери, както и широки арки над четирите калника.

Ателието е предвидило и 3 размера за новите джанти (22,23 и 24 инча), които вече са в продажба и могат да се комбинират с разширителни фланци, с които гумите да „стъпят“ по-широко.

Audi q8

Интериорът е представен в комбинация от червена и черна кожа, но компанията може да се съобрази изцяло с предпочитанията на клиента.

Тунинг пакетът на Lumma не включва модификации по двигателя на Audi Q8 50TDI и ако желаете такива, по-добре е да се обърнете към другите спецове – ABT Sportsline. Те разполагат с управляващ софтуер, който предизвиква 3.0 литровия V6 дизел да бълва 325 к.с. и 650 Нм въртящ момент.