Nissan разработва GT-R R35 от декември 2007 г. и според собствено признание вече е на само няколко години от замяната му с изцяло нов модел.

Когато бе пуснат на пазара преди повече от десетилетие, GT-R преобърна границите и представите ни за сравнително достъпния спортен сегмент и постиженията на колите в него. Дълго време Godzilla беше и най-бързо ускоряващият сериен автомобил на планетата. Изминаха доста години, вече е 2019-та и много нови модели на конкурентни марки стигнаха и подминаха динамичните характеристики на този легендарен японски автомобил.

Въпреки това, през годините GT-R е получил многобройни освежавания в опита на Nissan да запази неговата актуалност и въпреки възрастта си, той е всичко друго, но не и бавен.

Нещо повече, супер уважаваният в тунинга туин-турбо V6 винаги е бил апетитна хапка за модификации, които сериозно увеличават производителността му. Собственикът на тунингован GT-R, който успя да изкара 620 к.с. от RB-то, наскоро проведе тест на писта, където Godzilla показа своята максимална скорост.

Благодарение на своята мощност и усъвършенствано задвижване на всички колела, автомобилът ускорява от старта с впечатляваща динамика и са му нужни само 15 секунди, за да стигне 241 км/ч. Приблизително 20 секунди по-късно GT-R се движи с 323 км/ч – 8 км/ч по-бързо от посочената максимална скорост в брошурата.