Този Land Rover Defender от 1992 комбинира лукс и офроуд качества

Defender

Тунинг пазарът на Land Rover Defender процъфтява в момента навсякъде по света.

Никой не се интересува от скромния и борчески характер на Defender от миналото. Сега всички се стремят към максимален лукс и огромно количество мощ в моделите си. Този подход води до невероятни цени, които често надхвърлят тези на чисто нови луксозни SUV-ове.

Една от компаниите, които се занимават с Defender, наскоро приключи доста смел проект, наречен Recon D110. Базиран на модела с дълга база, той е способен да се движи по всякакъв терен.

Defender

Собственикът нарежда на Arkonik да направи Defender , който да му позволи да стига до своята вила в отдалечено кътче в САЩ. Очевидно е, че стандартният модел с правилния комплект гуми би се справил със задачата, но собственикът иска повече. Точно 190 хиляди долара повече.

Отвън модификациите включват гуми за всякакъв терен на BFGoodrich, 16-инчови джанти Kahn Defend, прожектори Hella и LED фарове Trucklite. Купето е боядисано в Bonatti Grey, но покривът и калниците са в Santorini Black, за да се осигури лек контраст.

Можете също така да забележите специалния капак, решетка, броните, праговете, багажника на тавана и лебедката, всички решени в черно. Това, което не можете да видите, е окачването Terrafirma с по-способни амортисьори и стабилизиращи щанги за по-добро поведение на пътя.

Defender

Интериорът разполага с две седалки Recaro отпред, две спортни седалки на втория ред и четири седалки, разположени една срещу друга отзад. Всички са тапицирани в черна Nappa кожа с алкантара и контрастни шевове.

Съвременните удобства включват USB портове за първите два реда, LED осветление, превъзходна система Alpine със сензорен екран и Apple Car Play, климатик и шибедах.

Мощността идва от 4-цилиндровия турбодизелов двигател 200TDi, който предполагаме, че е запазен стоков, тъй като Arkonik не споменава за никакви подобрения. Това означава, че той доставя само 111 к.с. и 255 Nm въртящ момент. Това означава, че тези Recaro-та са малко прекалени, но, съгласете се, изглеждат страхотно.