Всички сме гледали видеото, на което Аертон Сена демонстрира техниката „хийл енд тое“ с мокасини в кокпита на Honda NSX R, обаче дрифт с джапанки Адидас а ла „squotting slavs“ е вече прекалено дори и за нашите ширини. Наскоро с приятели си говорехме колко е трудно да се кара автомобил с чифт от летния аксесоар, но явно за дрифтъра Toshiyuki Yanai не представлява трудност дори да пързаля своя Nissan 200sx с джапанки.

дрифт с джапанки

На всичкото отгоре се справя доста добре със задачата, запазвайки нечовешко хладнокръвие. Бихме го посъветвали да ползва поне чифт ‘Crocs’, най-малкото да не му се изплъзват петите.

Опс… и това сме го виждали вече – неговият колега
Naoki Nakamura вече го е правил. Японецът е смятан от мнозина за изключително талантлив дрифт пилот и във връзка с това, за неговите уникални техники има посветена цяла инстаграм страница. В едно от видеата там, камерата снима краката му, на които небрежно са обути чифт сиви, класически „Crocs“… с чорапи!

Винаги сме смятали, че пилотите на това ниво са подотвени супер сериозно, когато се качват в дрифт колата си или най-малкото носят екипировка, която да покрие ‘някакви’ изисквания за безопасност, но не. Накамура е също толкова хладнокръвен, когато носи потник без ръкави и чифт ‘крокодили с чорапи’ на краката си. Всякаш отскача до магазина за сирене и хляб.

Както и да е – и двамата пича са супер талантливи дрифтъри и ако искате да видите про-стайл в спорта, не забравяйте да им харесате страниците!