impreza

В днешно време 300 000 долара за кола на търг не са нищо особено на фона на милионните суми, които се дават за колекионерски модели, като например това Ferrari F40, собственост на Ерик Клептън за над 1 млн. в зелено или пък F50-ката на Майк Тайсън за над 2 млн.

Това Subaru Impreza WRC е истинският тестов автомобил на рали легендата Колин Макрей, който загина в трагичен инцидент със собствения си хеликоптер през 2007 г. Макар и да не е учавствало в състезания, Subaru-то използвано за подготовка през сезона на 1997-ма наскоро излезе на търг и както се очакваше цената му моментално удари тавана с рекордни числа.

impreza
Според организаторите на търга, въпреки че това не е официалният автомобил на Колин, колата е била първоначалната разработка за основен автомобил и е показвана на пресконференциите. Машината е произведена през 1996, а легендарното и шаси 001 е разработено от Prodrive съвместно със самия Колин Макрей.

Сумата, която потенциалният купувач ще трябва да заплати за синият рали ветеран е 230 000 паунда или 300 000 долара, което превръща тази тестова Impreza в най-скъпо продавания автомобил на марката, бутайки предишния рекорд от $194 000.
Истината е, че за тези пари можете да се сдобиете с великолепно жилище в крайбрежен град или пък да си купите чисто нова Panamera, която най-малкото има климатик. Но, на кой му е изтрябвал климатик, когато в гаража държи тестовия звяр на Колин Макрей.

Още една идея за $300 000 – Porsche 911 GT2 с 1000 к.с.