С новия си фейслифт Lexus CT200h е един от най-красивите хечбеци

Преди точно 7 години Lexus представиха за първи път хибрида – CT200h, а в началото на 2018 година клиентите във Великобритяния ще могат да се радват и на фейс-лифта на иновативния хеч-бек.

Не случайно компанията ще пласира обновения Lexus CT200h първо на пазара на острова. От както е дебютирал CT200h, са продадени общо 27 000 бройки на британския пазар или иначе казано една трета от продажбите за цяла Европа.

Фейс-лифтyt включва редица промени в ектериора на колата – нови фарове, нови дневни светлини, променена предна решетка, както и различни халогенни светлини. Lexus CT200h предлага може би един от най-добрите интериори в своя клас, изграден от наистина качествени материали, а обновената версия ще бъде дори по-изпипана. На таблото веднага се забелязва най-новата мултимедия на компанията – 10.3 инчов дисплей с множество възможности и удобства при ползване. Освен това палитрата от цветове за интериора е разширена, включително налична и тапицерия в комбинация от два цвята.

Най-спортна версия на CT200h – F sport също е претърпяла промени. Визията е станала още по-агресивана благодарение на предната решетка, боядисана в пиано лак и други дребни детайли в същия цвят.

Всички версии, по-високи от базовата – SE, ще са оборудвани и с последната система за безопасност на Lexus – Lexus Safety Sistem +. Това включва Adaptive Cruise Control, който следи дистанцията с автомобила пред вас, маркировката на пътя, а дори разпознава и пътните знаци.

Сигурно се чудите, защо не споманахме нищо за хибридния двигател, ами той остава непроменен, явно от Lexus са доволни от свършената работа по агрегата преди седем години.

Цената на новия CT200h започва от 23 495 паунда в Обединеното Кралство и може да достигне до 31 245 паунда за F-серията.