Безспорно автомобилите от 80-те и 90-те години на миналия век са едни от най-емблематичните. Сигурни сме, че носталгията по тях ще продължи, докато сме живи. И как иначе, вижте само тези две съвършени машини!

Далеч сме от мисълта, че само немското автомобилостроене се е отличавало в този период. Дори напротив, американските мускули и японските бегачки от 80-те и 90-те години с просто изящни. Днес обаче попаднахме на тази страхотна фотосесия на Speedhunters, така че ще обърнем внимание на тези две класики.

Audi RS2 и BMW М3 Е30…

Нпаръв поглед Audi RS2 и BMW M3 E30 са два автомобила, които нямат абсолютно нищо общо. BMW-то е спортно купе с атмосферен четирицилиндорв мотор и задно предаване, a Audi-то – назобен турбиниран петак с 4X4 система, при това – КОМБИ!

Ако обаче погледнем малко по-дълбоко в нещата, ще разберем, че двата автомобила, колкото са различни, толкова си и приличат. И двете компании се обръщат към моторспорта за да създадат тези класики. BMW Motorsport работят по M3 E30, а Audi се обръщат за помощ, не към кой да е, а към Porsche. Резултатът от колаборацията между двата немски гиганта е супер комби, което ускорява по-бързо, дори от болидите във Формула 1 по това време. Относно M3-ката, има ли какво да коментираме… Единствената кола спечелила повече титили в Моторспорта от Porsche 911!

Определено и двете коли са истински блян. И стига да не си кривите душата, колкото и голям фен да сте на една от двете марки, сигурни сме, че с гордост бихте паркирали и другата легенда в гаража си!