На старта: BMW M2 и Audi TT RS ускоряват заедно

TT RS

Видяхме наскоро BMW M2 да се изправя срещу RS3, но истината е, че има само една кола, която наистина може да се счита за съперник на баварската машина. Тази кола е Audi TT RS Coupe, бърза машина с 5-цилиндров турбо мотор. Въпреки че има по-малък обем от M2, тя идва с повече мощност.

На хартия двете машини се доближават, но Audi превъзхожда BMW по няколко съществени показателя. На първо място, TT RS се предлага със задвижване на всички колела и това му дава предимство на старта, превръщайки го в по-бърз в спринта до 100 км/ч. Според Audi, TT RS ще го направи за 3,7 секунди, което е значително по-бързо от М2. Баварската машина, дори и в най-бързата си форма, оборудвана с DCT, ще направи същия спринт в рамките на 4,3 секунди.

Друг фактор е мощността. М2 използва усъвършенствана версия на двигателя N55. Той развива 370 к.с. и 465 Nm въртящ момент, докато 2,5-литровият 5-цилиндров агрегат в TT RS достига 400 к.с. и 480 Nm въртящ момент. Следователно, Audi има преимущество както в задвижването, така и мощността, но как точно това ще се отрази по време на състезание?

Видеоклипът по-долу ще даде представа за сравнението между двете машини, но трябва да знаете, че тестовете са правени в различни дни и при различни условия. Въпреки това, очевидно е, че TT RS е по-бързата машина. Сега ще трябва да чакаме и да видим как BMW M2 Competition ще се справи с него, като се има предвид, че трябва да дойде и с 400 к.с.