В интернет пространството съществуват хиляди видеа на автомобили от среден клас с известна доза доработки, „пердашещи“ на правата спортни модели, които излизат „надути“ още от завода. Сред феновете на Audi винаги е се е завъртала дискусията относно това дали заводското S4 е достатъчно потентно да удържи атаката на тунинговано A4.. ето сега ще разберете.

Видеото, което ви показваме е дело на момчетата от REVO Technik отговорни за наточената A4 -ка, но преди да го изгледате нека отбележим някои подробности.
S4-ката слиза от конвейра с 3.0 литров V6 турбо мотор, произвеждащ 354 к.с. и точно 500 Нм тяга. В случая говорим за черния автомобил в левия коридор и може би е излишно да споменаваме, че както всяка S-ка е с постоянно 4х4 задвижване.

Автомобилът в бял цвят е Audi А4 в същата B9 генерация и неговият 2.0 литров двигател разполага със заводски 252 к.с. Според каталожните данни ускорението от 0 до 100 км/ч е 6.3 секунди, а предаването предно.
Интересното е, че от Revo споменават като модификация само софтуерния тунинг и горивото, което използват Shell V-Power 99RON. Дори гумите са шосейни, а не сликове, които да компенсират липсата на 4х4 в единия автомобил.

На теория A4 -ката остава малко по-маломощна, но дали това ще я спре да остави зад себе си по-силното си братче? Вижте клипа по-горе, а след това можете да цъкнете ТУК, за да изгледате битката между стоково BMW M5 и Ferrari 458 Italia. Резултатът е учудващ!