BMW М5 винаги е бил познат като магистрално чудовище, още от пускането в производство на M535i. Виждали сме милиони видео клипове на четиривратите екземпляри, които срещу скромния тунинг, включващ малко докосване на генерацийката и чип тунинг, успяват да пратят в ъгъла расови спортисти като това бедно Ferrari 458 Italia например. Никога не е излишно да ви покажем и поредния такъв.

Поглеждайки брошуроте на двете коли от клипа, веднага става ясно, че между тях няма база за сравнение и биймъра би трябвало изобщо да не присъства на пистата. Немският представител F10 M5 е тежък луксозен седан с багажник способен да побере куфарите на няколко възрастни, пътуващи към Монако или френската ривиера. Стандартно BMW-то идва с 4.4 литров V осмак туин турбо с 560 к.с. и 680 нютона.

m5
От друга страна багажникът на италианския суперкар дори е разположен пред предната ос, което говори достатъчно за спортните му заложби. 458 Italia разчита на 4.5 литров отново V8 мотор, но тук той е без вълшебния охлюв, наречен турбо. Без него успява да генерира 570 к.с. и 540 Нм въртящ момент, които изстрелват клиновидното червено купе до 100 км/ч за скромните 3.4 сек. За това помага разбира се и 7-степенният автоматик с двоен съединител.

BMW M5 е с около половин тон по-тежък от съперника си и затова собственикът на немскто возило компенсира с мощност, увеличена на 750 к.с. Във видеото той не споменава никакви механични подобрения по колата, освен титаниева изпускателна система на Akrapovic и съвсем малко понижено окачване.

Дали допълнителните 190 к.с. ще му стигнат, за да доминира в двубоя?
Вижте във видеото!